Afdrukken
Categorie: CMH Static
Hits: 280

CMH Menaldum is een bloeiende muziekvereniging uit het dorp Menaldum, vlakbij de Friese hoofdstad Leeuwarden, die volop plezier biedt aan jong en oud. De vereniging is opgericht in 1957 als drumband en bestaat tegenwoordig uit 3 verschillende onderdelen. Drum- en Showfanfare, Color Guard en Majorette met een totaal van ongeveer 80 leden.

De inmiddels tot Drum- en Showfanfare uitgegroeide drumband bestaat uit een enthousiaste groep mensen tussen de 12 en 65 jaar en verzorgt de muzikale begeleiding van optochten tijdens dorpsfeesten en andere festiviteiten. Ook nemen zij ieder jaar deel aan concoursen uitkomend in de 2e divisie en verzorgen ze optredens en street parades tijdens jubilea en avond4daagsen. Hun repertoire bestaat uit moderne, populaire blaasmuziek in combinatie met gevarieerd slagwerk. Gezelligheid en teamspirit staan hoog in het vaandel evenals het streven naar goede resultaten. Onder de bezielende leiding van dirigent Jan Zoodsma hebben zij de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd bestaande uit verdienstelijke prestaties.

Sinds 2016 bestaat de instructie uit Benjamin Veldhuizen en Jurian Kampstra en hebben wij als drumfanfare een nieuwe uitdaging ontdekt in de muziek, namelijk ‘Show’.